10 ianuarie 2010

IRSA 1, Sibiu, 21-22 iulie 2007

1. Situatia stagiaturii in tara si in europa. Analize. Propuneri.
2. Carta de la Bologna in scolile de arhitectura. Dezbateri.
3. Evenimentele culturale ale scolilor de arhitectura din tara.
4. Mobilitatea nationala si internationala a studentului la arhitectura. Oportunitati.

Acestea au fost temele de discutie care au generat necesitatea unei intalniri cu reprezenantii studentior din toate scolile de arhitectura din tara.
Ideea unei intalniri comune, desi exista de cativa ani, a fost concretizata de catre AStA Cluj dupa reusita evenimentului "Zilele Arhitecturii 2007", cand au venit reactii de la diverse centre de arhitectura, care doreau sa organizeze propriile lor evenimente. Posibila aparitia a unei piete de evenimente studentesti de arhitectura impunea asezarea la o masa pentru a stabili o sincronizare si pentru a ne asigura ca nu se sufoca reciproc, ci sa fie chiar complementare. Acesta a fost prima necesitate aparuta.

Concomitent, in OAR se punea problema modificarii regulamentului de stagiatura, lucru ce in mod normal intereseaza orice student arhitect. Am cerut si a fost salutata transmiterea unei pareri mature a studentilor vizavi de stagiatura, insa pentru a face acest lucru trebuiau consultati studentii arhitecti din toata tara. Acest lucru a impus ca posibila intalnire sa se produca cat mai urgent posibil si a avut loc in aproximativ o luna si jumatate de la manifestarea intentiei.

Fiind anul de tranzitie in toate facultatilor la sistemului Bologna, a aparut si necesitatea creeari unei pozitii comune a studentilor arhitecti vizavi de implementarea sistemului si adaptarea pentru scolile de arhitectura. Discutia a avut sens in conextul celei despre stagiatura, fiindca treptizarile au efecte direct asupra stagiaturii.
Intalnirea a fost gazduita de filiala teritoriala din Sibiu a OAR-ului, si au participat reprezentanti ai studentilor din Cluj, Iasi si Oradea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu