10 ianuarie 2010

IRSA 2, Cluj-Napoca, 23-25 noiembrie 2007

A 2-a Intalnire a Reprezentantilor Studentilor Arhitecti organizata de Asociatia Studentilor Arhitecti AStA Cluj si Ordinul Arhitectilor din Romania filiala Transilvania a avut loc perioada 23-25 noiembrie 2007. Aceasta intalnire a beneficiat de prezenta reprezentantilor din centrele universitare Iasi, Bucuresti, Oradea si Cluj.

In urma discutiilor s-a stabilit importanta unui grup de informare la nivel national, pentru a facilita comunicarea intre reprezentanti, pentru a facilita transmiterea informatiilor privitoare la diversele evenimente ce au loc in fiecare centru universitar si pentru a crea un cadru de organizare al unor evenimente comune.

Sub tema "invatamant de calitate" participantii au propus o serie de puncte de interes printre care necesitatea unor abordari didactice experimentale, interdisciplinaritatii, interactiunilor profesionale, accesului la informatie (asociata cu un filtru de calitate), necesitatea mobilitatii studentilor (inculsiv prin excursii de documentare) etc.

Pentru perioada urmatoare membrii grupului se vor informa asupra punctelor discutate pentru a forma o imagine corecta asupra invatamantului de arhitectura atat in tara cat si in afara ei. Nu se doreste crearea unui model unic, ci gasirea de solutii adecvate fiecarei scoli. Dupa obtinerea unor informatii cat mai bogate acestea vor fi discutate de reprezentanti si se va stabilii directia de urmat pe viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu