10 ianuarie 2010

IRSA 5, Iasi, 20-22 noiembrie 2009

Asociatia Studentilor Arhitecti Iasi (ASAI) a organizat in perioada 20-22 noiembrie 2009, la Iasi, cea de-a 5-a editie a Intalnirii Reprezentantilor Studentilor Arhitecti.

Dintre subiectele discutate, s-au numarat:
1. Situatia asociatiilor studentesti in facultatile din tara.
Din cele 6 facultati de arhitectura, la Cluj, Iasi si UAUIM exista deja asociatii cu o activitate considerabila, in vreme ce, de la editia trecuta, s-a inceput infiintarea asociatiilor si la Timisoara, Oradea si “Spiru Haret”.

2. Proiectarea ca si concursul national.
La propunerea lui Adrian Pop, presedinte AStA Cluj, s-a initiat un concurs studentesc cu caracter national, ce urmeaza a fi lansat pe parcursul semestrului 2, la disciplina proiectare, la anii 2 de studiu. Astfel, acest concurs este primul proiect comun al celor 6 scoli de arhitectura din Romania.

3. Reprezentativitate de 25% a studentilor in Consiliul Profesoral.
Subiect destul de sensibil, prefigurat in regulamente, precum si in legea invatamantului si totusi nerespectat in toate facultatile.

4. Structura IRSA.
Pentru o mai buna functionare a acestor intalniri, s-a stabilit o stuctura care are rolul de a asigura derularea proiectelor propuse, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. In timp, aceasta structura va fi asimilata de catre Uniunea Asociatiilor Studentilor Arhitecti din Romania, si IRSA va fi Adunarea Generala a asociatiilor member.

Urmatoarea editie IRSA va fi gazduita si organizata de catre Asociatia Studentilor Arhitecti si Urbanisti “Ion Mincu” (ASAUIM). Mai multe detalii referitoare la IRSA 5 gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu